Kumpulan Skripsi & Artikel Jurnal Ilmiah

2009

Mesin pembuat tepung tapioka

Filed under: Uncategorized — Tags: , , , — dvanhlast @ 7:31 am

Author : , ANINDITYA

Singkong adalah bahan utama dalam pembuatan tepung tapioka, sebelum menjadi tepung tapioka singkong harus melalui beberapa proses seperti pemarutan, pemerasan serta penjemuran. Penggunaan tepung tapioka sebagai bahan dasar pembuatan makanan semakin besar, namun proses pengerjaannya masih dilakukan secara manual. Oleh karena itu dilakukan perencanaan dan pembuatan mesin pembuat tepung tapioka dengan tujuan untuk meningkatkan kapasitas produksi sekaligus memenuhi permintaan masyarakat.

Keyword : cassava, rasping, squeezing, capasity

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: